Boeken

logo rood

Onderstaande boeken zijn altijd ter plaatse voor en na de activiteiten of cursussen van de VrouwenBron vzw in Brasschaat te verkrijgen. Of je kan ze bestellen via de link hieronder.

Bestel je boeken

Ria Mariasdochter/Beyens

Ria Mariasdochter/Beyens is moeder, echtgenote, vroedvrouw (15 jaar thuisbevallingen, zwangerschaps- & kraambedbegeleiding), herboriste. Initiatiefneemster, inspiratrice en medehoedster van VrouwenBron vzw. Het vrouwelijke pad bewandelen en ontsluieren is de rode draad in haar hele zijn. Ze verbindt archeologie en geschied-en-is, met biologie en fysiologie, met sociologie en zelfontplooiing, met rituelen en sjamanistische spiritualiteit, tot sleutels die uitnodigen tot voller vrouw zijn, tot ontdekken van de geheimen in jezelf, waardoor je kijk op de wereld en op jezelf voorgoed verandert.

fotoboek


Vier Vrouwen in elke vrouw

Dit boek komt voort en ondersteunt de cursusreeks 'Vier Vrouwen in elke vrouw'

In deze reeks maak je kennis met de vier fasen in onze maandstonden cyclus en hoe deze verbonden zijn met de maanfasen, de seizoenen, de vier vrouwelijke levensfasen en vier vrouwelijke archetypes.

Vertrekkende vanuit het vrouwelijke fysieke, vanuit onze biologie worden de daarmee verweven cyclische velden van gevoelens, denken, spiritualiteit en seksualiteit zichtbaar. Zij tonen zich als vier archetypes, vier vrouwen.

 

Verder maken we contact met onze voormoederlijn, de vrouwelijke geschiedenis en ons grootste prehistorische erfgoed. Jezelf als vrouw, ook als je in en voorbij de menopauze bent, met dit alles verbinden geeft je steun en vervulling in je leven.

Het leven in overeenstemming met onze vrouwencyclus en de natuurlijke loop van de seizoenen en de maan, was vroeger een natuurlijk gegeven en werd doorgegeven van moeder naar dochter. In de patriarchale, Westerse maatschappij is deze kennis grotendeels verstopt geraakt. Het is nodig dat vrouwen zich deze diepe wijsheid weer herinneren en zich eigen maken, zodat we terug gedragen kunnen worden door onze eigen vrouwelijke oerkracht.

Meer info en bestellen: http://www.blurb.com/b/6783649-vier-vrouwen-in-elke-vrouw

 


Annine E.G. van der Meer

Dr. Annine E.G. van der Meer (1953) is godsdiensthistoricus en symbooldeskundige. Zij heeft veel gereisd om het spoor van de verborgen Moeder in teksten, kunst en symbolen terug te vinden en schreef diverse boeken. Zij is de oprichter en president van de stichting Academie PanSophia, school voor Wijsheid.

 

De Zwarte Madonna

 

 

De Zwarte Madonna, van Oer - tot 

Eindtijd (in kleur)

 

De oeroude en universele geschiedenis van de Zwarte Madonna, toegespitst op Frankrijk en het optreden van Maria Magdalena in Frankrijk. Uitwerking van het basisboek Van Venus tot Madonna over de donkere kant van de verborgen Moeder van de oudheid tot aan het Frankrijk anno 2015.

Prijs: € 35 

 

New Licht op Nehalennia

 

 

Nieuw Licht op Nehalennia


Over Nederland en een onbekend vrouwvriendelijke geschiedenis uit het moederland. Uitwerking van het basisboek Van Venus tot Madonna over de verborgen Moeder die hier ‘Moedergodin’genoemd wordt in Nederland.

Prijs: € 20

 

 

 

 

 

 

de drie

 

 


De Drie Dames uit Duitsland

Moedergodinnen uit de vaderlandse geschiedenis: over de wijde verspreiding van Moedergodinnen in Duitsland en Noordwest-Europa. Uitwerking van het basisboek Van Venus tot Madonna over de verborgen Moeder die zich hier splitst in drie ‘Moedergodinnen’ (grootmoeder, moeder, dochter) in Duitsland.

Prijs: € 17,95

 

 

 

 

 

Marijke Baken
Marijke Baken (1953) is licentiaat godsdienstwetenschappen. Na een loopbaan van achttien jaar in het secundair onderwijs en tien jaar vormingswerk bij volwassenen, startte ze in 2003 een zelfstandige praktijk cranio-sacraal waar ze zich sinds 1995 in heeft verdiept.

 

het doorzichtige

 

Het doorzichtige Lichaam

Over ziekte, pijn, levenskracht en spiritualiteit


Zoveel mensen krijgen te maken met een ernstige al dan niet levensbedreigende ziekte of ze leven met pijnklachten, burn-out, depressie of grote vermoeidheid. In zulke omstandigheden schept het klassieke denken over ziekte en gezondheid weinig ruimte voor zingeving. Toch kan al wat belastend werkt ons leiden naar een diepere verbinding met onze wezenskern.
Dit boek is een speurtocht naar de onvermoede kracht die we in onszelf kunnen aanboren wanneer we beter vertrouwd raken met hoe het lichaam ons hele leven draagt en hoe het leven zich altijd opnieuw richt naar herstel. Biologie en spiritualiteit lijken hier elkaar te bevruchten; er toont zich een weg die verruimt, verzacht en ons verbindt met vitaliteit en levensvreugde.

Prijs : € 29.50

 

 

 

 

Herma Horstink
Herma is Psycho energetisch master coach (EPECA) en geniet er enorm van om mensen op hun levenspad te begeleiden, via individuele sessies maar ook in groep. Ze begeleidt onder andere vrouwencirkels, geeft workshops en les in Intuitieve Ontwikkeling. Ze vertrekt altijd vanuit het 'gewone bijzondere' dagelijkse leven als medemens, partner, moeder, zuster, collega...

 

de moed van het hart

De Moed van het Hart

Na een draagtijd van ruim 7 jaar heb ik het plezier de geboorte van mijn boek aan te kondigen. Het heet ‘de Moed van het Hart’. Het verwoord mijn spirituele reis in het gewone bijzondere dagelijkse leven. Heb je om met Hart en Ziel te kunnen leven, veel of grote Moed nodig? Of gaat het om die gewone alledaagse moed? Vanuit een grote verwondering reik ik in ‘de Moed van het Hart’ mijn ervaringen aan. Volgens degenen die mijn boek al gelezen hebben, geeft het herkenning, inspiratie en moed om zelf stappen te zetten.

Prijs : € 17

 

 

 

Peter Warmenbol
"Ik ben geboren en opgegroeid in Antwerpen en heb drie volwassen kinderen. Naast mijn doctoraat natuurkunde en mijn werk als ICT-projectmanager heb ik steeds sociale en creatieve bezigheden gehad. Ik ben ook cranio-sacraal therapeut. Het schrijven van dit boek was een uitdaging voor mij. Pas na jaren, bij de vierde keer herschrijven, vond ik de gepaste formulering. Spannend is het verhaal sowieso. De zingeving van de belevingen is alles behalve vanzelfsprekend."

tussen hermel

 

Tussen Hemel & Aarde

 

Het had een mooie expeditie door de Rocky Montains in Canada moeten worden, maar dat werd het niet. Na de beklimming van Mount Hope zouden vier expeditieleden de rivier afvaren met de kajak, maar dat ging mis. Peter Warmenbols zwager en twee andere expeditieleden werden vermist. In plaats van een vakantie werd het een veertiendaagse zoektocht. Veertien dagen vol belevenissen die Peters bevattingsvermogen te boven gingen, gecombineerd met de woestheid van de bergen en de pracht van het noordelijke oerwoud daar. En dat heeft het leven van Peter grondig veranderd. Lees het aangrijpende verhaal in Tussen Hemel & Aarde.

 

Prijs : € 18

 

Activiteitenkalender

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


* verplicht veld
 

Inlogformulier

Geef naam en wachtwoord