Evenementenlijst

logo oranje

18
apr
2017
Vier vrouwen in elke vrouw - Geel

18 april 2017 19:30 - 22:00

(opslaan in agenda)

GICVier vrouwen in elke vrouw - Geel

Vier Vrouwen in elke vrouw

18 & 25 april, 2, 9 & 16 mei 2017

In deze reeks maak je kennis met de vier fasen in onze maandstonden cyclus en hoe deze verbonden zijn met de maanfasen, de seizoenen, de vier vrouwelijke levensfasen en vier vrouwelijke archetypes.
 Vertrekkende vanuit het vrouwelijke fysieke, vanuit onze biologie worden de daarmee verweven cyclische velden van gevoelens, denken, spiritualiteit en seksualiteit zichtbaar. Zij tonen zich als vier archetypes, vier vrouwen. Verder maken we contact met onze voormoederlijn, de vrouwelijke geschiedenis en ons grootste prehistorische erfgoed. Jezelf met dit alles verbinden, geeft je steun en vervulling in je leven.

Het leven in overeenstemming met onze vrouwencyclus en de natuurlijke loop van de seizoenen en de maan, was vroeger een natuurlijk gegeven en werd doorgegeven van moeder naar dochter. In de patriarchale, Westerse maatschappij is deze kennis grotendeels verstopt geraakt. Het is nodig dat vrouwen zich deze diepe wijsheid weer herinneren en zich eigen maken, zodat we terug gedragen kunnen worden door onze eigen vrouwelijke oerkracht.

DOOR WIE:

Ria Beyens is moeder, echtgenote, vroedvrouw (15 jaar thuisbevallingen, zwangerschaps- & kraambedbegeleiding), herboriste. Initiatiefneemster, inspiratrice en medehoedster van VrouwenBron vzw. Het vrouwelijke pad bewandelen en ontsluieren is de rode draad in haar hele zijn. Ze verbindt archeologie en geschied-en-is, met biologie en fysiologie, met sociologie en zelfontplooiing, met rituelen en sjamanistische spiritualiteit, tot sleutels die uitnodigen tot voller vrouw zijn, tot ontdekken van de geheimen in jezelf, waardoor je kijk op de wereld en op jezelf voorgoed verandert.

PRAKTISCHE INFO:

In vijf avonden gaan we, via woord en beeld doorheen vier maanfasen, vier fasen in de maandstondencyclus, vier seizoenen, vier levensfasen, vier archetypes. De reeks wordt ingeleid door de voorstelling van het spel “Vier Vrouwen in elke vrouw” en de film

‘Moon inside you’(Nederlands ondertiteld). Het spel, door mezelf ontworpen en gerealiseerd, ondersteunt de hele reeks als visuele leidraad.

Wanneer: dinsdagavond 18 & 25 april, 2, 9 & 16 mei 2017 van 19u30 tot 22u

Waar: GIC, Diestseweg 120, 2440 Geel

Deelneemsters: min 7 – max 12

Bijdrage: cursus €165,- inclusief syllabus + €10,- leden GIC of € 20,- niet-leden GIC

Inschrijven: door overschrijving van €165,- naar BE63 5230

8500 4108 en bevestiging van deelname via www.vrouwenbron.be

Info: riabeyens@gmail.com of 0478 44 74 59

Locatie

GIC

Diestseweg 120, 2440 Geel, België Geef routebeschrijving

Activiteitenkalender

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


* verplicht veld
 

Inlogformulier

Geef naam en wachtwoord